1710 Rakousko - Traunsee

Podzimní prázdniny začínají 26.10.,  a proto již ve středu odpoledne vyrážíme do Rakouska. Za cílovou destinaci jsme si vybrali jezero Traunsee a jeho okolí.

Ve čtvrtek nám počasí opravdu přeje a my vyrážíme lanovkou z městečka Ebensee na Feuerkogel. Následně pokračujeme po žluté kolem několika hospůdek k vrcholu Alberfeldkogel. Pod vrcholem skupina A pokračuje na vrchol a skupina B se přesouvá k nástupu na ferratu HTL Wels, která též končí na vrcholu.

HTL Wels je velmi vzdušná ferrata nabízející jedinečné zážitky, kdy lezec doslova visí na skále a pod sebou má až několikset metrů volného prostoru. Samotná ferrata začíná úseky značenými jako B a postupně přechází v B/C až C, byť místy by se dalo mluvit i o C/D. Ani o technické pasáže zde není nouze. Jsou zde úseky takřka kolmé, mírně převislé.

U vrcholového kříže Europakreuz na Alberfeldkogel se pak všichni kocháme nádhernými výhledy do okolí. Následně se přesouváme do jedné z horských hospůdek, abychom se adekvátně odměnili. K autům se dostáváme již za šera a již za tmy se přesouváme k městečku Winkl, kde přenocujeme na břehu jezera Traunsee.

V pátek již počasí tak hezké není, a proto skupina A vyráží podel jezera do historického městečka Traunkirchen a skupina B vyráží na trek s vyhlídkou Geisswand. Všichni se opět k večeru setkáváme v hospůdce v historickém centru městečka Traunkirchen. Již za tmy se vracíme následně k autům, kde slavíme Halloween. Párty je bouřlivá a my jdeme spát až nad ránem.