Netradiční salát s lososem

Tento salát vzbudí velkou pozornost. Jablko, losos, avokádo, zkombinujte, co zdánlivě zkombinovat nelze. Chuť je ohromující. 

evrn1_recept-maly_825x300_9

Avokádo, šalotku a jablko nakrájíme na malé kostičky. Dresink si připravíme tak, že smícháme dohromady, olej, chilli, hořčici, nahrubo posekaný koriandr a vymačkanou šťávu z limetky. Přelijeme pokrájené ovoce a přidáme hrst omytých a usušených lístků baby špenátu. Salát doplníme kousky uzeného lososa a opepříme a posypeme slunečnicovými semínky, která můžeme předem na sucho opražit.

NĚCO NAVÍC: V případě, že se rozhodnete dát si tento salát k obědu, doplňte ho kouskem celozrnného pečiva. Na lehkou večeři stačí salát samotný.

Avokádo – možná vás překvapí, že je to ovoce a ještě nejtučnější ze všech druhů. Tuk obsažený v avokádu ale velmi pozitivně ovlivňuje zdraví našich cév, pokožky i mozku. Obsahuje velké množství vitamínu B6 a vitaminu E. Je vhodným zdrojem bílkovin a tuků pro ženy v těhotenství i pro kojící ženy. Zmírňuje ekzémy, a proto se hojně využívá nejen v kuchyni, ale i v kosmetice.

Poznámka – pokud neupotřebíte avokádo celé, potřete ho citronovou šťávou a zabalte do potravinové folie, aby nezhnědlo a obsažené tuky v něm nezoxidovaly.